«C-Komando» täna: kas tõesti pole alkohol ja vägivald piisavad põhjused sekkumiseks?

Reporter.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 22:30 toob Kanal 2 probleemsaade «C-Komando» päevavalgele ühe karmi pereloo, mis tõstatab mitu teemat. Nendest kõige teravamalt jääb kõlama küsimus, kuidas aidata lapsi, kes kasvavad alkoholi ja vägivalla keskel.

Kristi pöördus «C-Komando» poole, et aidata oma väiksemat õde ja venda, kes elavad alkohoolikutest vanematega.  Naine on ise kasvanud lastekodus, kuna aastaid tagasi eraldati turvalisuse huvides nii tema kui ka tema viis õde-venda perest. Vahepeal perre sündinud tüdruk ja poiss on samuti tunnistajateks lugematutele joomingutele ja alkoholi pruukinud vanemad on väidetavalt olnud laste suhtes ka vägivaldsed.

Vaatamata sellele, et nii piirkonna sotsiaaltöötajal, perearstil kui ka lastekaitsetöötajal on info teada, ei ole mitme aasta jooksul suudetud midagi konkreetset ette võtta. »Laps ütleb kasvatajale, et emme jõi ja peksis, kuid teda ei usuta seal. Ema on isegi perearstil käinud purjus peaga koos lastega, kuid perearst vaatab sellele läbi sõrmede,” räägib saates perest eraldatud vanem õde.

Kuna Kristi soov oli, et eelkooliealised lapsed perest eraldatakse, kutsus ta külla sõbra, kes ühte nendest joomingust telefoniga ka  filmis. Selles teada saanud hakati naist ähvardama kõige räigemal moel.

Olukorrale hakkab lahendust otsima ka «C-Komando», kes põrkub samuti mitme takistuse vastu. Kuidas sellistes peredes kasvavaid lapsi aidata? See küsimus jääbki tänases saates õhku püsima.

«C-Komando» on Kanal 2 ekraanil täna kell 22:30, kohe pärast menusarja «Pilvede all»

Copy
Tagasi üles