Tulevik jõudis Eestisse! Mustamäel toob pakirobot teie koju sooja valmistoidu

Reporter.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mõned inimesed on viimasel ajal näinud linnapildis liikumas eriskummalisi ratastel roboteid. Tegemist pole aga masinate vallutusretkega, vaid tuleviku kulleriga. Esimesena löödi Eestis käed toidukullerfirmaga Wolt, mida kasutab 250 000 inimest üle maailma ning mille tellimusi juba praegu väikesed masinad inimeste kodudesse veavad.

Süsteem on lihtne. Inimene teeb oma telefoniga läbi Wolti tellimuse väljavalitud toidukohast. Kui tellimus on käes, valmistatakse toit ja pannakse see roboti pakihoidlasse ning siis liigutakse tellija kodu poole. Kui robot on jõudnud sihtkohta, antakse sellest kliendile mobiilirakenduse kaudu teada. Kasutades mobiilile saadetud linki, avab robot oma pakihoidla ja klient saab tellimuse kätte.

Kuigi uudsed robotid saavad juba praegusel hetkel omapead liigeldes hakkama, kasutades selleks kaameraid ja sisseehitatud GPS süsteemi, käivad nendega kaasas ka saatjad. 

Robot kaalub 18 kg ning suudab kanda 10 kg raskust saadetist. Selle tippkiiruseks on 16 km/h, kuid linnapildis liigub see maksimaalselt 6 km tunnikiirusega.

Vaata Reporteri videost, milline on kullerteenuse tulevik.

Copy
Tagasi üles